Odluka Predsjedništva: DS podržao Jankovića za predsjedničkog kandidata

Predsjednik DS je dodao da se ta stranka sprema za vanredne parlamentarne izbore, ali je i ocijenio da je "teško" da će do njih doći na proljeće
51 pregleda 2 komentar(a)
Saša Janković, Foto: Betaphoto
Saša Janković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 10.01.2017. 15:55h

Demokratska stranka će na predsjedničkim izborima podržati Sašu Jankovića, odlučeno je na današnjoj sednici Predsjedništva stranke.

Prema riječima predsjednika DS Dragana Šutanovca, Saša Janković je "personifikacija vrijednosti za koje se zalaže DS".

"Vođeni interesima građana, ubijeđeni smo da je on najbolji kandidat i da će pobijediti", rekao je Šutanovac novinarima poslije sjednice Predsjedništva DS-a.

Ocijenjujući da je ovo momenat kada u Srbiji treba da se uspostavi "sila prava, a ne pravo sile", Šutanovac je kazao da je odluka donijeta jednoglasno, na njegov predlog.

"Saša Janković je pokazao da se zalaže za zaštitu ljudskih i manjinskih prava, prava radnika, da se zalaže za poštovanje institucija sistema. U donošenju odluke o podršci nismo kalkulisali, ona je utemeljena u onome što je Janković radio u prošlom vremenu", kazao je lider DS-a.

Upitan da li je Demokratska stranka uslovila tu podršku, Šutanovac je kazao da je jedini uslov da Janković "poštuje vrijednosti za koje se zalažemo".

"Imamo čvrst i jasan dogovor da poštuje te vrijednosti", kazao je Šutanovac.

On je dodao da je u samoj DS bilo mišljenja da stranka treba da ima svog kandidata na predsjedničkim izborima, ali da se u konačnoj odluci Predsjedništvo prvenstveno rukovodilo interesima građana, a ne stranke.

"Razgovarali smo više puta sa predstavnicima Pokreta Dosta je bilo o podršci Jankoviću, ali će o tome govoriti oni sami. Nastavićemo razgovore s drugim partijama i pojedincima koji još njeisu podržali kandidaturu Saše Jankovića", rekao je Šutanovac.

Predsjednik DS je dodao da se ta stranka sprema za vanredne parlamentarne izbore, ali je i ocijenio da je "teško" da će do njih doći na proljeće.

Bonus video: