Dva člana Šarićevog klana priznala krivicu - Vijesti.me
šverc kokaina

Dva člana Šarićevog klana priznala krivicu

Boris Laban je po sporazumu osuđen na deset i po godina, a Dragan Labudović na devet godina zatvora

Srpsko tužilaštvo za organizovani kriminal sklopilo je Sporazum o priznanju krivičnog djela sa Borisom Labanom i Draganom Labudovićem, članovima grupe Darka Šarića optuženim za šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu, izjavio je danas tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Laban je po sporazumu osuđen na deset i po godina zatvora, a Labudović na devet godina zatvora, naveo je Radisavljević u saopštenju.

"Sporazumom je, u skladu sa Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog djela, regulisano da se od optuženog Labudovića trajno oduzme imovina - gotov novac vrijednosti od oko 550.000 eura koji je pronađen u njegovom stanu prilikom pretresa i putničko vozilo marke 'BMW X6' vrijednosti 50.000 eura", naveo je Radisavljević.

Laban je priznao dva krivična djela šverca i prodaje droge, falsifikovanje isprave, kao i djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, a Labudović takođe dva krivična djela, prodaje droge i nedozvoljenog držanja oružja.

Na osnovu zaključenih sporazuma dvojice optuženih sa Tužilaštvom za organizovani kriminal održano je ročište i donijete su presude kojima su izrečene navedene kazne i trajno oduzeta imovina od Dragana Labudovića.

"Sa ovim je do sada zaključeno 11 sporazuma o priznanju krivičnog djela, i to sa Srđanom Petrovićem, Nikolom Dimitrijevićem, Aleksadrom Miodragom, Mirkom Miodragovićem, Dejanom Rakićem, Milošem Pandrcem, Markom Vorotovićem, Nikolom Pavlovićem, Milošem Krpovićem, Borisom Labanom i Draganom Labudovićem, koji su pripadnici organizovane kriminalne grupe Darka Šarića", naveo je Radisavljević.