Ivanović ubijen na isti dan kao i kum, na sahrani poručio: "Nasilje se završava ubistvom" - Vijesti.me
STRADAO NA ČETVRTU GODIŠNJICU SMRTI JANIĆIJEVIĆA

Ivanović ubijen na isti dan kao i kum, na sahrani poručio: "Nasilje se završava ubistvom"

U nedavnom intervjuu nedjeljniku NIN Ivanović je podsjetio da je ubistvo Janićijevića jedno od četiri koja su se dogodila za četiri godine, nisu razriješena, a svako od njih je povezivano sa političkim razlozima

Oliver Ivanović
Oliver Ivanović (Foto: Betaphoto)

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je na četvrtu godišnjicu smrti Dimitrija Janićijevića, njegovog kuma i nekadašnjeg funkcionera Samostalne liberalne stranke.

Tadašnji odbornik, a ranije kandidat za gradonačelnika, usmrćen je takođe u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, hicima iz automatskog oružja, podsjeća B92.

Poput Ivanovića, četiri godine kasnije, i Janićijević je u bolnicu prevezen bez znakova života. 

U nedavnom intervjuu nedjeljniku NIN Ivanović je podsjetio da je ubistvo Janićijevića jedno od četiri koja su se dogodila za četiri godine, nisu razriješena, a svako od njih je povezivano sa političkim razlozima. 

Danas se od Ivanovića oprostila Kosovska Mitrovica, a prije četiri godine je on ispratio svog kuma na vječni počinak i uputio poruku koja, kako stvari stoje, nije shvaćena ozbiljno. 

“O tebi će misliti tvoji prijatelji kojih si imao mnogo, ali i tvoji neprijatelji koji su svoju mržnju pretvorili u rafal i smrt. Svi se pitaju šta je toliko važno da se oduzme jedan mlad život, ostave neutješni roditelji, mala djeca, supruga i prijatelji. O tome danas i ubuduće treba da razmišljaju svi građani Mitrovice i okoline koji su skloni da bilo kakvo nasilje opravdaju, bilo ono malo ili veliko, jer malo nasilje rađa veće i završava se ubistvom“, rekao je Ivanović.


Najčitanije iz sekcije Balkan