Kim: Bosna slična Sjevernoj Koreji - Vijesti.me
INKOGNITO POSJETA

Kim: Bosna slična Sjevernoj Koreji

Unuk preminulog sjevernokorejskog lidera boravio u Kakanju

Kim Han Sol
Kim Han Sol (Foto: kakanj-x.com)

Kim Han Sol, unuk preminulog sjevernokorejskog lidera Kim Džong Ila, sa prijateljima je boravio u Kaknju u Bosni i Hercegovini čiji je politički sistem uporedio sa onim u svojoj domovini.

"Kada sam došao u Mostar, jedan od prvih momaka s kojim sam se upoznao bio je Kakanjac. Postali smo jako dobri prjatelji pa sam odlučio da ga posjetim u Kaknju", rekao je mladi Kim Han Sol za kakanj-x.com.

Kim Han Sol (17), najstariji sin Kim Džong Nama, brata aktuelnog predsjednika Kim Džong Una, pohađa studij Ujedinjenog svijeta u Mostaru od juna 2011.

Unuk preminulog sjevernokorejskog diktatora je istakao da mu se grad i djevojke jako sviđaju, te da se nada da će uskoro opet doći u posjetu.

"Bosna i Hercegovina mi se sviđa, sličnog je političkog sistema kao i moja zemlja. Želim da obiđem što više gradova u ovoj lijepoj zemlji", kazao je.

Mladi Sjevernokorejac nije imao obezbjeđenje pošto se radilo o neslužbenoj posjeti za koju niko nije znao.

Novinari portala kakanj-x.com ističu da je mladi Kim "veoma prijatan tinejdžer koji uprkos diktaturi koja vlada u njegovoj zemlji, važi za osobu s jakim demokratskim načelima".