Haradinaj nakon saslušanja: Nijesu mi rekli zašto su me zvali u Hag - Vijesti.me
BRANIO SE ĆUTANJEM

Haradinaj nakon saslušanja: Nijesu mi rekli zašto su me zvali u Hag

"Tražili smo obajšanjenje ali nijesmo dobili. Nijesu mi dali konkretne informacije...", kazao je Haradinaj

Haradinaj nakon saslušanja
Haradinaj nakon saslušanja (Foto: Screenshot (DW))

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je danas poslije saslušanja pred Specijalizovanim tužilaštvom za zločine OVK, u Hagu, da ne zna zašto je bio pozvan i da je iskoristio pravo da se brani ćutanjem. 

"Danas sam odgovorio na poziv Specijalnog suda kao osumnjičeni. Iskoristio sam pravo koje mi daje zakon na ćutanje, time sam ispunio svoju obavezu", kazao je Haradinaj novinarima po izlasku iz zgrade Specijalizovanog tužilaštva.

On je rekao da nije dobio objašnjenje zašto je pozvan.

"Tražili smo obajšanjenje ali nijesmo dobili. Nijesu mi dali konkretne informacije. Priča se o mojoj ulozi u vrijeme rata ali mi nijesu dali konkretne informacije. Tužilaštvo kaže da je to njihovo pravo", rekao je Haradinaj u izjavi novinarima na srpskom jeziku koju je objavio Dojče vele na Fejsbuku.

Radio slobodna Evropa izvijestila je ranije danas da je Haradinaj nešto prije 10 časova ušao u zgradu suda. Posle njega je ušla i njegova supruga Anita, koja je nakon nekoliko minuta napustila zgradu.

RSE navodi da je u zgradu Specijalizovanog tužilaštva u Hagu danas prije podne ušao i bivši predsjednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići koji je tokom rata na Kosovu bio portparol i član Štaba OVK.

Haradinaj je 19. jula podnio ostavku na mjesto premijera poštop je dobio poziv za saslušanje pred Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu. 


Vidi sve komentare