Srbija: Priznao da je uputio lažnu dojavu o bombi u avionu zbog - stjuardese - Vijesti.me
ODREĐEN PRITVOR 65-GODIŠNJAkU

Srbija: Priznao da je uputio lažnu dojavu o bombi u avionu zbog - stjuardese

Zoran N. je uhapšen u srijedu jer je prijavio da je u "Lufthanzinom" avionu, koji je trebalo da poleti iz Beograda za Frankfurt, postavljena bomba, čime je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Zoran N. (65) priznao je da prije dva dana uputio lažnu dojavu da je podmetnuta bomba u avionu Lufthanze, koji je iz Beograda trebalo da poleti za Frankfurt, a pravdao se time da mu se svidjela stjuardesa sa tog leta.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor, rekao je za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Zoran N. je uhapšen u srijedu jer je prijavio da je u "Lufthanzinom" avionu, koji je trebalo da poleti iz Beograda za Frankfurt, postavljena bomba, čime je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda.

Pripadnici Кontradiverzione ekipe Policijske brigade u Beogradu nakon detaljnog pregleda aviona nisu pronašli nikakvu eksplozivnu napravu.

"Izvršen je detaljan pregled putničkog i prtljažnog dela i nije uočeno ništa što bi predstavljalo opasnost po bezbjednost putnika. Sama akcija je trajala nekoliko sati jer zahtijeva veoma detaljan pregled, morale su da se angažuju i druge aerodromske službe koje su nam pomogle prilikom tog pregleda. Na svu sreću, ispostavilo se da je dojava bila lažna i da putnici mogu nastaviti bezbjedno svoj let sa, nažalost, zakašnjenjem“, poručio je potporučnik Miroljub Savić, komandir voda u Kontradiverzionoj jedinici.


Vidi sve komentare