Vučić: Stalo mi je da opozicija izađe na izbore da vidimo kolika je kome podrška - Vijesti.me
SPREMAN "DA URADI PUNO"

Vučić: Stalo mi je da opozicija izađe na izbore da vidimo kolika je kome podrška

"Uredite biračke spiskove. Napišite šta hoćete u biračke spiskove, svako ime napišite. Gotovo sve ću prihvatiti po pitanju biračkih spiskova i finansiranja stranaka", rekao je on

Vučić
Vučić (Foto: Betaphoto)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je veoma stalo da opozicija izađe na izbore, da bi to bilo najbolje za Srbiju jer bi građani mogli da vide, kako je kazao, ko ima koliku podršku.

U intervjuu za RTS, Vučić je kazao da je spreman da uradi puno kako bi se iz javnosti "skinula besmislena priča" o izbornim uslovima.

"Uredite biračke spiskove. Napišite šta hoćete u biračke spiskove, svako ime napišite. Gotovo sve ću prihvatiti po pitanju biračkih spiskova i finansiranja stranaka", rekao je on.

Vučić je negirao da su ga predstavnici opozicije pozivali da razgovara sa njima i istakao da će lično razgovarati sa njima samo u skladu sa ustavnim ingerencijama, u Parlamentu.

"Razgovaraću sa onima koji pređu cenzus. Sa (predsjednikom Pokreta slobodnih građana) Sergejem Trifunovićem ako izađe na izbore, (predsjednikom Srpske radikalne stranke) Vojislavom Šešeljem i sa (predsjednikom Socijalističke partije Srbije) Ivicom Dačićem ", rekao je on.

Na pitanje o sastancima predstavnika vlasti i opozicije Vučić je kazao da je mnogo bitnije pitanje Kosova i istakao da trenutno nema pregovora Beograda i Prištine, ali da postoje različite vrste pritisaka koji iziskuju svakodnevno bavljenje tim pitanjem.

"Ne pitate se kako smo obezbijedili proizvode u prodavnicama na Kosovu, ko su ljudi koji su na tome radili danonoćno, a sada namećemo priču o stvarima koji će se dogoditi za osam mjeseci", kazao je on.

Povodom incidenta koji se dogodio ispred Predsjedništva Srbije u subotu u Beogradu Vučić je kazao da će naredne subote na ulazu u zgradu će biti postavljeno pet ili šest djevojaka koje bi trebalo da "upozore demonstrante da je upad u zgradu Predsjedništva kršenje zakona".

"Sklonili smo ogradu ispred zgrade zato što je ljepše bez nje, sada neće više moći da padaju, skaču preko nje, a ako budu željeli da izvedu državni udar mraće da uđu u zgradu", rekao je on.


Vidi sve komentare