Putin: Stvaranje zajedničkog fronta za borbu protiv terorizma je jedini način za pobjedu

"Rekao sam specijalnim službama da preduzmu dodatne mjere kako bi unaprijedili bezbjednost u i van Rusije, osnažili bezbjednost Rusa u stranim misijama. Želim i da se intenzivira i rad bezbjednosnih oficira u našoj zemlji putem partnerskih kanala i naših specijalnih servisa", rekao je Putin
2 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.12.2016. 19:08h

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija saosjeća sa Evropljanima zbog najnovijeg terorističkog napada u Berlinu i podsjetio da je ta zemlja mnogo puta predložila stvaranje zajedničkog fronta protiv međunarodnog terorizma, prenosi agencija Tas s.

"Mnogo ljudi je poginulo u Berlinu. Saosjećamo i želimo povrijeđenima da se što prije oporave. Takođe, pozivamo i podsjećamo sve da smo više puta nudili i nudimo još jednom stvaranje zajedničkog fronta za borbu protiv terorizma", rekao je Putin na svečanoj ceremoniji povodom državnog Dana oficira bezbjednosti.

Prema njegovim riječima, to je jedini način da se postigne pobjeda.

Putin je naveo da je već dao instrukcije specijalnim službama da intenziviraju saradnju sa kolegama iz drugih zemalja.

"Rekao sam specijalnim službama da preduzmu dodatne mjere kako bi unaprijedili bezbjednost u i van Rusije, osnažili bezbjednost Rusa u stranim misijama. Želim i da se intenzivira i rad bezbjednosnih oficira u našoj zemlji putem partnerskih kanala i naših specijalnih servisa", rekao je Putin.

On je istovremeno dao instrukcije bezbjednosnim službama i nacionalnom anti-terorističkom komitetu da budu "maksimalno oprezni i mobilni".

Putin je naglasio da bi posebna pažna trebalo da se posveti borbi protiv ekstremizma, kao i da je potrebno "odlučno prekinuti" propagiranje ksenofobije i nacionalizma, uključujući društvene mreže i sprečavanje učešća mladih u radikalnim grupama.

"To je realna opasnost za stabilnost našeg multietničkog društva", zaključio je ruski predsjednik.

Bonus video: