Vlasnik kamiona o napadu u Berlinu: Dajem glavu da to nije uradio naš vozač

"Poljska konzularna služba je u neprestanom kontaktu s policijom u Berlinu", kazala je portparolka poljskog Ministarstva spoljnih poslova Joana Vajda
2 komentar(a)
Berlin, kamion, Foto: Reuters
Berlin, kamion, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.12.2016. 22:53h

Vlasnik kamiona poljskih registracija kojim je večeras u napadu na božićni bazar u Berlinu ubijeno devetoro, a najmanje 50 ljudi povrijeđeno, Arijel Žuravski, potvrdio je poljskim medijima da je kamion zaista njegovog preduzeća iz mjesta Grifin, ali da vjeruje da je vozilo ukradeno jer od popodneva ne može da stupi u vezu sa svojim šoferom.

"Dajem glavu da to nije učinio naš vozač. To je moj rođak, znam ga od djetinjstva. Posljednji put sam razgovarao sa njim u podne. Moj scenario je da su vozaču nešto učinili, ukrali kamion i onda uradili šta su uradili", kazao je Žuravski poljskoj televiziji TVN24.

Žuravski je dodao da mu je vozač kazao da je kamion parkirao u Berlinu, nije još istovario robu i da će to učiniti sjutra, ali od popodneva nije mogla da ga nađe ni njegova supruga a sada telefon ćuti.

"Poljska konzularna služba je u neprestanom kontaktu s policijom u Berlinu", kazala je večeras portparolka poljskog Ministarstva spoljnih poslova Joana Vajda.

Njemačka policija saopštila je da je uhvaćen napadač koji je vozio kamion, ali nije saopštila njegovu nacionalnost, odnosno državljanstvo.

Bonus video: