Tramp: Zašto se Bijela kuća žalila tek kad je Klinton izgubila?

"Ukoliko je Rusija, ili neko drugi, vršio hakovanje, zašto je Bijela kuća čekala toliko dugo? "
58 pregleda 3 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2016. 15:49h

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp danas je putem društvenih mreža pokrenuo pitanje tajminga koji je Bijela kuća odabrala za odgovor na tvrdnje o navodnoj ulozi Rusije u sajber napadima na američke političke stranke.

"Ukoliko je Rusija, ili neko drugi, vršio hakovanje, zašto je Bijela kuća čekala toliko dugo? Zašto su se žalili tek kada je (demokratska kandidatkinja) Hilari (Klinton) izgubila (predsjedničke izbore)?", napisao je Tramp na Tviteru.

Peskov: Smiješne priče da je Putin upravljao hakovanjem SAD

Kremlj je negirao izvještaje da je ruski predsjednik Vladimir Putin lično upravljao načinom na koji su hakovani podaci američkih demokrata tokom predsjedničkih izbora u SAD, navodi AP.

Agencija navodi da je "NBC News" juče citirao američke obavještajne zvanicnike koji tvrde da je Putin "lično umiješan u tajnu ličnu kampanju".

Na pitanje o ovim tvrdnjama, Putinov portparol Dmitrij Peskov ih je odbacio kao "smiješnu glupost".

AP dodaje da je Rusija, koju je CIA okrivila za pomaganje novoizabranom predsjedniku SAD Donaldu Trampu na prošlomjesečnim predsjedničkim izborima, žestoko negirala optužbe da je orkestrirala rad hakera protiv demokratske predsedničke kandidatkinje Hilari Klinton.

Bonus video: