Peskov odgovara EU: Ne želimo sa vama protiv Trampa

TASS navodi da je Peskov tako prokomentarisao predlog Visoke predstavnice EU Federike Mogerini koja je u intervjuu "Volstrit džurnalu" kazala da bi EU da se "svrsta u liniju sa Rusijom" a protiv politike novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa
4 komentar(a)
Dmitrij Peskov, Foto: Reuters
Dmitrij Peskov, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2016. 13:13h

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da Moskva nije zainteresovana za saradnju s Evropskom unijom koja bi bila na štetu trećih država, uključujući SAD.

"Teško da možemo da se složimo s idejom prijateljstva koje je upereno protiv bilo koga, to nije način pristupa koji odgovara našim interesima", rekao je novinarima Peskov, koji je u Japanu u pratnji ruskog predsjednika Vladimira Putina.

TASS navodi da je Peskov tako prokomentarisao predlog Visoke predstavnice EU Federike Mogerini koja je u intervjuu "Volstrit džurnalu" kazala da bi EU da se "svrsta u liniju sa Rusijom" a protiv politike novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa.

"Prvo, mi ne znamo kakvu će politiku voditi administracija Donalda Trampa", naglasio je Peskov, a onda dodao da se Rusija tradicionalno poziva na dobre veze s EU, ali da "sada nema nikakvih odnosa" sa Briselom.

Naravno, primjetio je, "mi vjerujemo da je u interesu Moskve i Brisela, kao i država članica EU da pokušaju da pronađu put ka oživljavanju našeg dijaloga što je prije moguće".

Bonus video: