Mej: Povećavamo ulaganja u naučna istraživanja i razvoj

"Britanija danas ima kompanije i istraživače koji prednjače u pojedinim najuzbudljivijim poljima ljudskih otkrića. Moramo da ih podržimo i da pretvorimo istraživačke snage u komercijalni uspjeh", istakla je premijerka
0 komentar(a)
Tereza Mej, Foto: Reuters
Tereza Mej, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.11.2016. 15:36h

Britanska premijerka Tereza Mej je obećala danas da će njena vlada povećati ulaganja u naučna istraživanja, u nastojanju da ublaži zabrinutost poslovnih lidera povodom potencijalnog pada Velike Britanije "sa litice" nakon formalnog izlaska iz Evopske unije.

Mej je, na konferenciji Konfederacije britanske industrije (CBI), vodeće organizacije u Britaniji, rekla da će njena vlada investirati dodatne dvije milijarde funti godišnje (2,3 milijarde eura) u naučna istraživanja i razvoj do 2020. godine, i da će korporativni porez iznositi 17 odsto, što je najniža poreska stopa među članicama iz Grupe 20, prenosi agencija Frans pres.

"Britanija danas ima kompanije i istraživače koji prednjače u pojedinim najuzbudljivijim poljima ljudskih otkrića. Moramo da ih podržimo i da pretvorimo istraživačke snage u komercijalni uspjeh", istakla je premijerka.

Mej je priznala da Bregzit donosi preduzećima neizvjesnost i da im je što je prije moguće potrebna sigurnost, "zbog čega Britanija mora da izađe iz EU u maksimalnom periodu od dvije godine po pokretanju člana 50", navela je ona.

Bonus video: