London: Prevrnuo se tramvaj, sedam ljudi poginulo, više od 50 povrijeđeno

Prema preliminarnim rezultatima istrage, tramvaj se kretao prevelikom brzinom kada je naglo ušao u krivinu, saopštili su istražitelji
0 komentar(a)
Nesreća, tramvaj, London, Foto: Reuters
Nesreća, tramvaj, London, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.11.2016. 19:17h

Najmanje sedam osoba je poginulo, dok ih je više od 50 povrijeđeno kada se jutros prevrnuo tramvaj u južnom dijelu Londona, čiji je vozač uhapšen, saopštila je policija, javlja Rojters.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, tramvaj se kretao prevelikom brzinom kada je naglo ušao u krivinu, saopštili su istražitelji.

Portparol londonske Hitne pomoći rekao je da je 51 povrijeđena osoba prebačena u bolnicu, od kojih neke sa ozbiljnim povredama.

Spasilačke ekipe su pozvane oko 6.10 sati po lokalnom vremenu nakon što je tramvaj sa dva vagona iskliznuo iz šina u blizini stanice kod centra Krojdona, velikog predgrađa južno od britanske prijestonice.

Osam vatrogasnih kamiona, pet specijalističkih spasilačkih jedinica i više od 70 vatrogasaca učestvovalo je u izvlačenju osoba zaglavljenih ispod tramvaja, pri čemu su koristili tešku opremu.

Policija je saopštila da se nastavlja istraga o uzroku nesreće, koja se dogodila po obilnoj kiši.

Premijerka Tereza Mej poručila je da je mislima i molitvama uz one koji su pogođeni "tim strašnim incidentom".

Današnja nesreća je najpogubija među željezničkim nesrećama u Britaniji nakon one u kojoj je sedam osoba poginulo, a 70 povrijeđeno kada je brzi voz iz Londona iskliznuo iz šina na stanici Poters Bar sjeverno od prijestonice 2002. godine, podsjeća britanska agencija.

Bonus video: