Erdogan optužio Evropu da podržava terorizam

"Evropa, u cjelini, podržava terorizam. Iako su proglasili PKK terorističkom organizacijom, sada vidimo da ona može slobodno i komotno da djeluje u Evropi", rekao je Erdogan u televizijskom obraćanju
2 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.11.2016. 16:05h

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas Evropu da podrškom Radničkoj partiji Kurdistana (PKK) podržava terorizam, i dodao da ga nije briga ako ga Evropljani nazivaju diktatorom.

"Evropa, u cjelini, podržava terorizam. Iako su proglasili PKK terorističkom organizacijom, sada vidimo da ona može slobodno i komotno da djeluje u Evropi", rekao je Erdogan u televizijskom obraćanju.

On je dodao da je svo oružje zaplijenjeno od PKK stiglo sa Zapada.

"Nije me briga ako me nazivaju diktatorom ili bilo kako, jer to na jedno uvo uđe, na drugo izađe. Važno je kako me naziva moj narod", dodao je Erdogan.

Turska je izložena kritikama iz svijeta jer su, u okviru istrage u sklopu borbe protiv terorizma, pritvoreni lideri prokurdske partije HDP, druge po snazi opozicione stranke.

Vlada u Ankari optužuje HDP za veze sa PKK, što u toj stranci negiraju.

Erdogan je dodao da je tursko pravosuđe nezavisno i da niko, pa ni on sam, nema pravo niti ovlašćenje da se miješa u sudski proces.

Bonus video: