U 76. GODINI

Umro Asanžov mentor i direktor "Vikiliksa" Gevin Mekfejden

To bi trebalo da znači da je osnivač i dalje u kontaktu s ovim sajtom, bez obzira što već nedjelju dana u ambasadi nema internet koji su mu isključile ekvadorske vlasti nakon objavljivanja hakovanih mejlova iz kampanje za predsjedničke izbore u SAD demokratske kandidatkinje Hilari Klinton
1 komentar(a)
Gevin Mekfejden, Foto: Twitter
Gevin Mekfejden, Foto: Twitter
Ažurirano: 23.10.2016. 12:28h

Direktor "Vikiliksa" i mentor osnivača ovog sajta Džulijana Asanža Gevin Mekfejden umro je u 76. godini, objavio je Centar za istraživačko novinarstvo čiji je Mekfejden bio osnivač.

U jučerašnjoj objavi na svojem Tviter nalogu ova organizacija nije navela uzrok smrti Mekfejdena.

Na istoj društvenoj mreži sa naloga Vikiliksa objavljeno je da je Mekfejden, pored toga što je bio mentor Asanžu, bio i "njegov najbliži prijatelj u Londonu", gdje se osnivač Vikiliksa više od četiri godine krije u ekvadorskoj ambasadi od izručenja Švedskoj zbog optužbi seksualne prirode.

"Gevin Mekfejden, voljeni direktor "Vikiliksa", sada koreće svoje pjesnice i borbu ka Bogu. Udri ga, zauvjek, Gevine. -JA", piše u postu "Vikiliksa" koji je potpisan Asanžovim inicijalima.

To bi trebalo da znači da je osnivač i dalje u kontaktu s ovim sajtom, bez obzira što već nedjelju dana u ambasadi nema internet koji su mu isključile ekvadorske vlasti nakon objavljivanja hakovanih mejlova iz kampanje za predsjedničke izbore u SAD demokratske kandidatkinje Hilari Klinton.

Preporučujemo za Vas