Orban: Usprotiviti se imperiji kojom upravlja Brisel

Orban je u Skupštini Mađarske, na početku debate o ustavnim amandmanima rekao da svaka zemlja ima pravo da odlučuje o sopstvenoj sudbini dok postoje pokušaji da se demokratsko odlučivanje zamijeni "bezličnim birokratskim upravljanjem"
0 komentar(a)
Viktor Orban, Foto: Reuters
Viktor Orban, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.10.2016. 13:07h

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da se predložene ustavne promjene u toj zemlji tiču prava članica Evropske unije da se usprotive "imperiji kojom upravlja Brisel".

Mađarska vlada je predložila ustavne promjene kako bi se spriječili novi pokušaji Evropske unije za razmještaj izbjeglica u države članice.

Orban je u Skupštini Mađarske, na početku debate o ustavnim amandmanima rekao da svaka zemlja ima pravo da odlučuje o sopstvenoj sudbini dok postoje pokušaji da se demokratsko odlučivanje zamijeni "bezličnim birokratskim upravljanjem".

Referendum u Mađarskoj 2. oktobra protiv obaveznih kvota za prihvatanje migranata nije uspio, pošto nije izašao dovoljan broj glasača, ali se 98 odsto izašlih usprotivilo inicijativi Brisela.

Ekstremno desničarska stranka Jobik je podržala amandmane navodeći da "multikulturalizam ne funkcioniše", dok su socijalisti rekli da će bojkotovati proces.

Bonus video: