Oland, Merkel i Putin razgovarali telefonom o Ukrajini

Sastanak Olanda, Merkelove i Putona sa predsjednikom Ukrajine Petrom Porošenkom bi mogao da se održi 19. oktobra u Berlinu
1 komentar(a)
Ukrajina, Foto: Reuters
Ukrajina, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.10.2016. 16:20h

Lideri Francuske, Njemačke i Rusije razgovarali su danas telefonom o tome šta treba uraditi da bi se uskoro održao samit na temu ukrajinske krize, saopštilo je danas francusko predsjedništvo.

U saopštenju se navodi da su se predsjednik Francuske Fransoa Oland, njemačka kancelarka Angela Merkel i ruski predsjednik Vladimir Putin složili "oko neophodnosti da taj sastanak bude konstruktivan i koristan, uz perspektivu okončanja krize u Ukrajini", prenio je Rojters.

Sastanak Olanda, Merkelove i Putona sa predsjednikom Ukrajine Petrom Porošenkom bi mogao da se održi 19. oktobra u Berlinu, ukoliko bude postignut napredak na polju primjene mirovnog sporazuma iz Minska, zaključeno je u telefonskom razgovoru.

Merkelova i Oland bi sa Porošenkom trebalo da razgovaraju sjutra, dok će se diplomate svih pomenutih zemalja sastati sjutra i prekosjutra u Minsku, navelo je francusko predsjedništvo.

Bonus video: