NEREDI U FRANCUSKOJ

Korzika: Nasilje u centru Bastije, sedmoro povrijeđenih

Stotinak demonstranata okupilo se u srijedu predveče na trgu u Bastiji, noseći transparente, a nekoliko minuta kasnije se iznenada pojavilo nekoliko desetina maskiranih osoba koje su počele da pale kontejnere, a na Banku Francuske su bacile improvizovanu bombu
1 komentar(a)
Francuska, izbori, Foto: Reuters
Francuska, izbori, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.10.2016. 07:23h

Protekle noći došlo je do nereda u centru Bastije u francuskom južnom departmanu Gornja Korzika, pri čemu se nekoliko desetina korzikanskih secesionista sukobilo sa policijom, a šest policajaca i jedan policijski komesar su povrijeđeni kamenicama i Molotovljevim koktelima, javljaju francuski mediji.

Sve je počelo okupljanjem u znak podrške trojici aktivista organizacije "Mladi secesionisti", kojima se trenutno sudi u Parizu zbog napada automobilom na zgradu gradske skupštine u Kortu na sjeveru Korzike 2012. godine, navodi radio "Frans enfo".

Stotinak demonstranata okupilo se u srijedu predveče na trgu u Bastiji, noseći transparente, a nekoliko minuta kasnije se iznenada pojavilo nekoliko desetina maskiranih osoba koje su počele da pale kontejnere, a na Banku Francuske su bacile improvizovanu bombu.

Potom su bacali i Molotovljeve koktele na snage reda, koje su odgovorile suzavcem.