Depardije: Francuska? To je Diznilend u kojem žive imbecili

"francuska je u opasnosti da postane obični Diznilend za strance, zemlja naseljena imbecilima koji prave vino i smrdljivi sir za turiste. Tamo više nema slobode, ljudima se manipuliše"
56 pregleda 3 komentar(a)
Žerar Depardije, Foto: Beta/AP
Žerar Depardije, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.09.2016. 09:44h

Francuski glumac Žerar Depardije redovno koristi prilike da ponovi kako se više ne smatra Francuzem, a u nedavnom razgovoru za italijanski list "Corriere della Sera" je rekao je da se ta zemlja pretvorila u "Diznilend za strance".

Povod za razgovora bio je izlaska Depardijeove knjige "Nevin" (Innocent), a intervju je počeo hvaljenjem brojnih vrlina predsjednika Rusije Vladimira Putina, koji mu je 2013. izdao ruski pasoš.

Na pitanje osjeća li se još uvijek kao Francuz, odgovorio je:

"Ne, ja sam državljanin svijeta. Francuska je u opasnosti da postane obični Diznilend za strance, zemlja naseljena imbecilima koji prave vino i smrdljivi sir za turiste. Tamo više nema slobode, ljudima se manipuliše".

Depardije nije imao lijepih riječi ni za kinematografiju i filmski svijet.

"Film i filmski svijet više ne postoje. Danas možemo da govorimo o svijetu razbibrige i ljudima koje maltretiraju Amerikanci i koji više ne znaju kojim jezikom govore. Imamo deset filmskih zvijezda i sve su američke. Njihovi filmovi pretrpani su specijalnim efektima obična su igrarija, a ostatak filmskog svijeta teško egzistira", smatra glumac.

Italiju je poštedio kritika i uvredljivih komentara:

"Vi u Italiji, na sreću, niste izgubili svoju kulturu i identitet.... jer ste mlada zemlja, rođena sa Garibaldijem, za razliku od polovine Evrope koja je, strahujući od migranata, postala pomalo fašistički nastrojena".

Bonus video: