U nedjelju kanonizacija Majke Tereze

Kanonozacija će biti održana u nedjelju na Trgu Svetog Petra tokom, a očekuje se da će joj prisustvovati nekoliko desetina hiljada vjernika
0 komentar(a)
majka tereza, Foto: Iloveindia.com
majka tereza, Foto: Iloveindia.com
Ažurirano: 30.08.2016. 15:53h

Nekoliko desetina predstavnica družbe Sestara misionarske ljubavi stiglo je danas u Rim gdje su u toku pripreme za kanonizaciju Majke Tereze, osnivačice tog reda. Do nedjelje su predviđene razne manifestacije Majki Terezi u čast, među kojima izložba fotografija u četvrtak i večernja molitva njoj posvećena u petak, koju će predvoditi poglavar Rimokatoličke crkve Franjo.

Kanonozacija će biti održana u nedjelju na Trgu Svetog Petra tokom, a očekuje se da će joj prisustvovati nekoliko desetina hiljada vjernika.

Papa Franjo je početkom marta potpisao dekret o kanonizaciji Majke Tereze pošto je krajem decembra prošle godine potpisao dekret kojim se njoj pripisuje čudo, čime je otvoren put za njenu kanonizaciju.

U septembru se obilježava godišnjica smrti Majke Tereze, u godini milosrđa koja će trajati do 20. novembra 2016.

Majka Tereza, koja je umrla 5. septembra 1997, 2003. je proglašena za blaženu. Čin beatifikacije obavio je papa Jovan Pavle Drugi pred više od 150.000 vjernika na Trgu Svetog Petra u Vatikanu.

Majka Tereza je 1979. godine za svoj humanitarni rad dobila Nobelovu nagradu za mir.

Agneza Bojadžiju, Albanka rođena u Skoplju, stupila je 1928. u družbu Majke Božije od Loreta u Irskoj, a potom je u Kalkuti 1950. osnovala družbu Sestre misionarske ljubavi.

Bonus video: