Kremlj: Rusija ne želi da komentariše navodne hakerske napade u SAD

Američki Federalni istražni biro (FBI) upozorio je vlasti u Arizoni i Ilinoisu da treba da pojačaju bezbjednost pošto postoje dokazi da su hakeri imali pristup bazi podataka s biračkih spiskova
0 komentar(a)
Hakeri, Foto: Shutterstock
Hakeri, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.08.2016. 11:41h

Rusija ne želi da komentariše navode o umješanosti Moskve u hakerski upad u bazu podataka glasača u SAD, izjavio je danas portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao da nema nikakvih činjenice koje bi poduprle navode da je Rusija umješana u biračke spiskove u američkim saveznim državama Arizona i Ilinois, prenio je Tass.

"Takve izjave su potpuno neutemeljene pošto nisu ni na čemu zasnovane. Nikave činjenice nisu date", rekao je Peskov.

On je rekao Moskva ne smatra da treba da obraća pažnju na takve navode.

Američki Federalni istražni biro (FBI) upozorio je vlasti u Arizoni i Ilinoisu da treba da pojačaju bezbjednost pošto postoje dokazi da su hakeri imali pristup bazi podataka s biračkih spiskova.

Vlasti u SAD su sve zabrinutije zbog mogućnosti da hakeri, posebno koji rade za Rusiju ili neku drugu zemlju, mogu ugroziti sistem pred predsedničke izbore u decembru, navodi agencija Asošijetid pres.

Neki stručnjaci, kao i štab predsjedničke kandidatkinje Demokratske partije Hilari Klinton, vjeruju da Rusija stoji iza hakerskog napada na imejlove Demokratskog nacionalnog komiteta, navodi AP.

Bonus video: