Raketa iz Gaze pala u izraelski grad Sderot

Nakon tog napada palestinski mediji su izvjestili da je Izrael izveo vazdušni udar na Beit Hanun na sjeveroistoku pojasa Gaze, nedaleko od Sderota, prenjeli su izraelski mediji
3 komentar(a)
raketa styx
raketa styx
Ažurirano: 21.08.2016. 13:34h

Raketa ispaljena iz pojasa Gaze pogodila je danas popodne pogranični grad Sderot na jugu Izraela, saopštila je policija, a izvještaja o mogućim žrtvama i šteti za sada nema.

Nakon tog napada palestinski mediji su izvjestili da je Izrael izveo vazdušni udar na Beit Hanun na sjeveroistoku pojasa Gaze, nedaleko od Sderota, prenjeli su izraelski mediji.

Palestinski očevici kažu da je izraelska vojska takođe dejstvovala i artiljerijom. Izvještaja palestinskim žrtvama nema.

Policija je pozvala javnost da se drži podalje od mjesta eksplozije rakete. Raketa koja je ispaljena u julu iz pojasa Gaze pogodila je jedan vrtić u Sderotu, a okolne zgrade su takođe oštećene.

Žrtava nije bilo, a izraelske vazduhoplovne snage su poslije toga ciljale četiri mete Hamasa u južnom i centralnom dijelu Gaze.

Izraelska vojska je prije dvije godine 50 dana ratovala protiv islamskog Hamasa koji vlada pojasom Gaze. Od tada se prekid vatre uglavnom poštuje, a prekogranično raketiranje je samo sporadično.

Izrael smatra Hamas odgovornim za svo nasilje koje dolazi iz Gaze.

Bonus video: