Popularnost Merkel u padu poslije napada u Njemačkoj

U najnovijoj anketi, samo 34 odsto ispitanih je reklo da je zadovoljno ili veoma zadovoljno vladinom politikom "otvorenih vrata" prema izbjeglicama
0 komentar(a)
Angela Merkel, Foto: Reuters
Angela Merkel, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.08.2016. 07:32h

Njemačka kancelarka Angela Merkel značajno je izgubila na popularnosti, uglavnom zbog svoje politike prema izbjeglicama, pokazala je anketa sprovedena poslije više napada u Njemačkoj.

Anketa televizije ARD je pokazala da je 47 odsto ispitanih izrazilo zadovoljstvo radom Merkelove, što je čak 12 procentnih poena manje u odnosu na podršku koju je kancelarka imala u julu, prenijela je agencija AFP.

To je drugi najgori rezultat Merkelove otkad je 2013. ponovo izabrana na funkciju njemačke kancelarke, a najgori je zabilježen u februaru ove godine, kad se samo 46 odsto izjasnilo da je zadovoljno Merkelovom, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U najnovijoj anketi, samo 34 odsto ispitanih je reklo da je zadovoljno ili veoma zadovoljno vladinom politikom "otvorenih vrata" prema izbjeglicama.

To je najniži procenat otkad je pitanje podrške izbjegličkoj politici u oktobru uvršteno u mjesečnu anketu televizije ARD.

Radi poređenja, čak 65 odsto anketiranih je reklo da je nezadovoljno tom politikom.

Sa druge strane, popularnost konzervativnog premijera Bavarske i oštrog kritičara izbjegličke politike vlade u Berlinu, Horsta Zehofera, porasla je za čak 11 procentna poena na 44 odsto.

Bonus video: