Orban podržava spoljnu politiku Trampa, a ne Klintonove

On je nedavno u Bukureštu ocijenio da je Tramp bolji kandidat za Evropu i Mađarsku, pohvalivši njegovu bezbjednosnu politiku za Evropu
0 komentar(a)
Viktor Orban, Foto: Reuters
Viktor Orban, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.07.2016. 15:10h

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da Budimpešta podržava spoljnopolitičke planove republikanskog kandidata Donalda Trampa, a ne njegove rivalke iz Demokratske stranke Hilari Klinton uglavnom zbog njihovih različitih stavova o migrantima.

Orban je rekao da američke demokrate podržavaju migracije i izgradnju nacija širom svijeta dok se Mađarska, poput Trampa protivi i jednom i drugom, "zbog čega je jasno gdje su mađarski interesi", rekao je Orban na konferenciji za štampu, prenosi Rojters.

Mađarski premijer je i ranije, doduše nešto uzdržanije, pohvalno govorio o Trampu.

On je nedavno u Bukureštu ocijenio da je Tramp bolji kandidat za Evropu i Mađarsku, pohvalivši njegovu bezbjednosnu politiku za Evropu.

"Moram da kažem da je iznio tri predloga za borbu protiv terorizma. A kao Evropljanin teško da bi bolje sažeo ono što Evropi treba. Evropi takođe treba jedna mreža zajednički nacionalnih obavještajnih agencija", rekao je on.

"Druga stvar, koju je rekao ovaj odvažni kandidat za predsjednika SAD jeste da treba napustiti politiku izvoza demokratije. Ni sam ne bih to mogao da kažem preciznije", zaključio je Orban.

Bonus video: