PREKO INTERNETA JE ILEGALNO KUPIO PIŠTOLJ

Policija: Ubica iz Minhena planirao zločin godinu dana

Portparol kancelarije tužioca u Minhenu Tomas Štajnkraus-Koh rekao je da je napadač prošle godine bio na psihijatrijskom lečenju jer je patio od depresije i imao strah od kontakta sa drugim ljudima
1 komentar(a)
Minhen, napad, Foto: Reuters
Minhen, napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.07.2016. 14:05h

Bavarska policija saopštila je danas da je napadač koji je prije dva dana izveo smrtonosni napad u Minhenu i ubio devet osoba planirao taj čin godinu dana.

Oni su to saopštili nakon ispitivanja materijala koji su pronašli u njegovom domu, javlja Rojters.

Napadač, Njemac iranskog porijekla, preko interneta je ilegalno kupio pištolj, naveli su istražitelji.

U međuvremenu, tužilaštvo je takođe saopštilo da žrtve napada nisu išle u istu školu kao i 18-godišnji napadač, kao i da on nije birao žrtve već da je pucao nasumično.

Portparol kancelarije tužioca u Minhenu Tomas Štajnkraus-Koh rekao je da je napadač prošle godine bio na psihijatrijskom lečenju jer je patio od depresije i imao strah od kontakta sa drugim ljudima.

"Osamnaestogodišnjak, identifikovan samo kao David S, bio je tokom dva mjeseca 2015. godine na bolničkom liječenju, nakon čega se liječio van bolnice", rekao je Štajnkraus-Koh, prenosi AP.

Portparol kancelarije tužioca je dodao da i dalje nema dokaza o bilo kakvim političkim motivima za izvršenje zločina.

U međuvremenu, bavarski istražitelj Robert Hajberger rekao je da je napadač obišao mjesto na kojem je ranije došlo do pucnjave u jednoj školi u njemačkom gradu Vinendenu i fotografisao tu lokaciju.

Takođe je naveo da je David S. bio vatreni obožavalac video-igara s pucnjavom u prvom licu, uključujući "Counter Strike - source".