Iran osudio napad u tržnom centru u Minhenu

Njemačka policija navela je da još nema indicija da je masakr u Minhenu teroristički akt ili ga je izvršila poremećena osoba
1 komentar(a)
Minhen napad, Foto: Reuters
Minhen napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.07.2016. 07:22h

Ministarstvo spoljnih poslova Irana osudilo je napad u tržnom centru u Minhenu, u kome je 18-godišnji Njemac iranskog porijekla ubio devet i ranio 16 osoba.

Portparol Ministarstva Bahram Hasemi naveo je da Iran "osuđuje taj čin i izražava solidarnost sa njemačkim narodom i vladom", prenijele su iranske agencije Irna i Isna.

Hasemi je dodao da Teheran osuđuje "ubistvo nevinih i bespomoćnih ljudi" i da je "jedini izlaz totalna i bezuslovna borba protiv terorizma".

Napad se dogodio sinoć, kada je 18-godišnji Njemac iranskog porijekla otvorio vatru u tržnom centru "Olimpija" u Minhenu, ubivši devet i ranivši 16 osoba, a zatim izvršio samoubistvo.

Taj zločin uslijedio je četiri dana poslije napada 17-godišnjeg Avganistanca sjekirom i nožem na putnike voza u Bavarskoj, u kojem su ranjene četiri osobe. Za taj napad odgovornost je preuzela Islamska država, a policija je ubila napadača.

Njemačka policija navela je da još nema indicija da je masakr u Minhenu teroristički akt ili ga je izvršila poremećena osoba.

Bonus video: