Šampon socijalista: Francusku šokiralo koliko Oland plaća frizera

"Mogu da razumijem pitanja, mogu da razumijem da postoje osude", kazao je vladin portparol Stefan Le Fol koji je potvrdio da je plata frizera 9.985 eura mjesečno
6 komentar(a)
Fransoa Oland, Foto: Reuters
Fransoa Oland, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.07.2016. 14:43h

Frizura zasigurno nije jedna od stvari po kojima prepoznajemo francuskog predsjednika Fransoa Olanda.

Međutim, njegova kosa se našla u centru sramnog skandala nakon što je jedan francuski nedjeljnik objavio da Oland plaća ličnog frizera skoro 10 hiljada eura mjesečno, i to iz državnog budžeta.

L Kanar Enšane je objavio ugovor sa frizerom Olivijeom B, koji je izazvao oštre reakcije jer se socijalistički predsjednik u javnosti predstavljao izuzetno skromni.

"Mogu da razumijem pitanja, mogu da razumijem da postoje osude", kazao je vladin portparol Stefan Le Fol koji je potvrdio da je plata frizera 9.985 eura mjesečno.

Le Fol, koji ima značajno gustiju kosu od Olanda, je kao razlog tolike plate naveo da je taj frizer morao da napusti svoj salon i da je dostupan u svakom trenutku.

U objavljenom ugovoru se vidi da Olandov frizer ima i pravo na smještaj i druge benefite za njegove familiju. Le Fol navodi da je Olivije B toliko posvećen poslu da je čak zbog posla propustio rađanje svoje djece.

Frizer je dobio posao čim je Oland postao predsjednik i pratio ga je na većini putovanja u inostranstvo. Po ugovoru je obavezan na apsolutnu tajnost oko svog posla.

Naravno, ove informacije su jedva dočekali Olandovi protivnici, pa su desničari Nikole Sarkozija odmah saopštili da je očigledno da je Oland izgubio dodir sa stvarnošću.

I internet zajednica je reagovala na sebi svojstven način, sa brojnim fotomontažama.

Bonus video: