Trka s bikovima u Španiji: Amerikanac probden rogovima, još pet osoba povrijeđeno

U gradske bolnice Pamplone su prebačena još četvorica Španaca i drugi Amerikanac, koji su tokom trke sa bikovima zadobili kontuzije
69 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 13.07.2016. 11:49h

Jedan Amerikanac proboden je tokom trke sa bikovima u španskom gradu Pamploni rogom u butinu, dok je još pet ljudi povrijeđeno trčeći uskim ulicama tog grada na sjeveru Španije tokom popularnog festivala San Fermin, saopštile su danas lokalne vlasti.

Jedan od šest bikova, koliko ih je učestvovalo u trci, zaletio se u grupu učesnika trke i probo Amerikanca u butinu, a još dva muškarca je rogovima bacio u vazduh, prenijela je agencija AP.

U saopštenju regionalne vlade pokrajine Navara se navodi da je povrijeđen Amerikanac, sa inicijalima M.L.O., star 39 godina i da njegovo stanje nije teško.

U gradske bolnice Pamplone su prebačena još četvorica Španaca i drugi Amerikanac, koji su tokom trke sa bikovima zadobili kontuzije

U trci sa bikovima u Pamploni, koja je jutros trajala nešto više od dva minuta, učestvovalo je više od 1.000 ljudi.

Trke sa bikovima se tradicionalno održavaju tokom ljetnjih festivala širom Španije.

Devetodnevni festival San Fermin u Pamploni je postao poznat u čitavom svijetu zahvaljujući romanu Ernesta Hemingveja iz 1926. "Sunce se ponovo rađa", a godišnje privlači na hiljade stranih turista.

Galerija

Bonus video: