Kremlj prekorio rasipne ruske reprezentativce: Na šampanjac potrošili 250.000 eura

Usljed ekonomske krize i zbog raskalašnog ponašanja preplaćenog tima, neki Rusi su na društvenim mrežama izrazili bijes, što je podstaklo klubove da kazne igrače
0 komentar(a)
Aleksandar Kokorin, Pavel Mamajev (Novine), Foto: Sport.ru
Aleksandar Kokorin, Pavel Mamajev (Novine), Foto: Sport.ru
Ažurirano: 07.07.2016. 06:57h

Kremlj je juče oštro prekorio ruski nacionalni fudbalski tim, opisavši ponašanje nekih reprezentativaca kao sramno pošto su snimljeni na žurci u noćnom klubu u Monaku nakon eliminacije sa Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Snimak incidenta, čiji su akteri Aleksandar Kokorin i Pavel Mamajev, izazvao je bijes javnosti pošto su ruski mediji objavili da su fudbaleri pili šampanjac koji košta 500 dolara i da su potrošili ukupno 250.000 eura. (http://bit.ly/29i0j6Y) Osude su još veće zato što je žurka, na kojoj je šampanjac donošen za sto igrača dok se u pozadini čuje ruska himna, održana nakon što je Rusija izbačena sa takmičenja i završila na posljednjem mjestu B grupe sa jednim bodom iz tri utakmice.

Usljed ekonomske krize i zbog raskalašnog ponašanja preplaćenog tima, neki Rusi su na društvenim mrežama izrazili bijes, što je podstaklo klubove da kazne igrače.

„...Svi su čuli za ovo rasipiništvo, uključujući predsjednika“, rekao je Dmitrij Peskov, portparol Vladimira Putina, na konferenciji za novinare.

Igrači su kazali da nisu organizovali žurku i da su pretjerani izvještaji medija o tome koliko novca je potrošeno na šampanjac.

Peskov je dodao da se stvari moraju dodatno pojasniti da bi se donijela konačna odluka.

„Prvo se mora utvrditi da li su ovo sramno bahaćenje platili naši fudbaleri ili neko drugi...Ako su ovo učinili naši fudbaleri, neka im Bog sudi“.

Bonus video: