Tereza Mej: Britanija mora imati jasnu pregovaračku poziciju

Britanci su na referendumu 23. juna izglasali da napuste EU, nakon čega je premijer Dejvid Kameron podnio ostavku pošto je predvodio kampanju za ostanak, podsjetio je Rojters
1 komentar(a)
Tereza Mej, Foto: Reuters
Tereza Mej, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.07.2016. 12:42h

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej iz redova Konzervativne stranke, vodeći kandidat za novog britanskog premijera, rekla je danas da Britanija mora da ima jasan stav u pogledu svoje pregovaračke pozicije sa EU nakon Bregzita, a pre aktiviranja člana 50.

Britanci su na referendumu 23. juna izglasali da napuste EU, nakon čega je premijer Dejvid Kameron podnio ostavku pošto je predvodio kampanju za ostanak, podsjetio je Rojters.

Kameron je kazao da će njegov nasljednik morati da odluči kada da aktivira član 50, formalni korak kojim počinje proces pregovaranja o uslovima odlaska Britanije iz EU, podsjeća Rojters.

"Ono što je važno je da to uradimo u pravom vremenskom okviru i na način da dobijemo dobar sporazum za Ujedinjeno Kraljevstvo", rekla je Mej za tv kanal ITV, ponavljajući da ona ne bi aktivirala član 50 ove godine.

Bonus video: