Turska: Privedeno 11 stranaca osumnjičenih za povezanost s napadačima na "Ataturk"

Turski list tvrdi da je ovim hapšenjima je ukupan broj privedenih zbog napada na istanbulski aerodrom porastao na 24 osobe
0 komentar(a)
Turska, policija, Foto: Reuters
Turska, policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.07.2016. 09:13h

Turska policija je privela jutros 11 stranaca osumnjičenih da su pripadnici ćelije takozvane Islamske države u Istanbulu i da su bili povezani sa bombašima samoubicama koji su izveli napad na glavnom istanbulskom aerodromu Ataturk.

To je na svom sajtu objavio turski list "Haberturk", koji je naveo da su hapšenja obavljena jutros u zoru, a da je akciju izvela antiteristička jedinica policije u kvartu Bašakšehir u evropskom dijelu Istanbula, prenio je Rojters.

Turski list tvrdi da je ovim hapšenjima je ukupan broj privedenih zbog napada na istanbulski aerodrom porastao na 24 osobe.

U napadu izvedenom u utorak, trojica bombaša samoubica takozvane Islamske države iz vatrenog oružja i eksplozivom usmrtila su 44 ljudi, a turske vlasti su juče objavile da su bombaši bili porijeklom iz Rusije, Uzbekistana i Kirgistana.

Iza napada na aerodrom u Istanbulu mogao bi da bude i Čečen koji ima status azilanta u Austriji, piše danas bečka štampa i navodi da je riječ o Ahmedu Čatajevu koji je 2003. došao u Austriju, gdje je dobio azil.

Bonus video: