Kan: Od vrata do vrata, ulice do ulice, grada do grada za ostanak Britanije u EU

"Šta bi se desilo ako bismo otišli? Šta bi bilo sa američkim, japanskim, kineskim kompanijama koje imaju sjedište u Londonu?", rekao je Kan misleći na činjenicu da mnogi koriste London kao odskočnu tačku za pristup tržištu EU koje ima 500 miliona ljudi
1 komentar(a)
Sadik kan, Foto: Reuters
Sadik kan, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.06.2016. 19:09h

Gradonačelnik Londona Sadik Kan najavio je danas da će se svom snagom boriti da ubijedi birače da na referendumu glasaju za ostanak Velike Britanije u EU.

On je u intervjuu za AP rekao da je vrijeme da politički lideri koji žele Britaniju u EU formiraju jedinstveniji front i da se zajedno bore za opštu stvar.

"Ako smatramo da je EU važna za naš način života, moramo da se borimo zajedno - od vrata do vrata, ulice do ulice, grada do grada - da ubijedimo naše građane zašto je to tako važno za našu budućnost. A ja vjerujem da jeste", rekao je Kan.

On je apelovao na Britance da razmisle o posljedicama koje bi Bregzit imao, naročito po ekonomiju.

"Šta bi se desilo ako bismo otišli? Šta bi bilo sa američkim, japanskim, kineskim kompanijama koje imaju sjedište u Londonu?", rekao je Kan misleći na činjenicu da mnogi koriste London kao odskočnu tačku za pristup tržištu EU koje ima 500 miliona ljudi.

On je takođe zapitao šta bi se desilo sa saradnjom britanskih i njemačkih ili francuskih firmi.

Bonus video: