Putin stigao u Atinu

Atina želi da održi prijateljske veze s Rusijom, uprkos učestvovanju u sankcijama EU protiv Rusije i projektu gasovoda koji bi bio konkurentan ruskoj ponudi, navodi agencija AP
2 komentar(a)
Putin u Atini, Foto: Beta
Putin u Atini, Foto: Beta
Ažurirano: 27.05.2016. 16:06h

Ruski predsjednik Vladimir Putin doputovao je danas u Atinu, u prvu posjetu nekoj evropskoj zemlji ove godine, a sjutra će posjetiti Svetu Goru gdje će sa ruskim patrijarhom Kirilom obilježiti 1.000 godina prisustva ruskih mohana na Atosu.

Putin će tokom dvodnevne posjete Grčkoj razgovarati s predsejdnikom Prokopisom Pavlopulosom i s premijerom Aleksisom Ciprasom o energetskoj saradnji i ruskim investicijama.

Posjetu ruskog predsjednika obezbeđivaće više od 2.500 policajaca, a centralne ulice Atine biće zatvorene za motocikliste i javni prevoz.

Atina želi da održi prijateljske veze s Rusijom, uprkos učestvovanju u sankcijama EU protiv Rusije i projektu gasovoda koji bi bio konkurentan ruskoj ponudi, navodi agencija AP.

Ruskog predsjednika na aerodromu je dočekao grčki ministar odbrane Panos Kamenos, dok su vojni avioni F-16 prelijetali nebo u okviru ceremonije dobrodošlice.

Tokom posjete Grčkoj Putin se sastaće s najvišim grčkim zvaničnicima, a u subotu putuje u Solun, gdje će ga dočekati ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas.

Putin će u subotu posjetiti i manastir Svetog Pantelejmona na Svetoj Gori.

Vlasti u Atini nadaju se da bi Putinova posjeta mogla da poveća broj ruskih turista na grčkim plažama, gdje ih je prošle godine bilo manje nego ranije.

Bonus video: