Peskov: Kremlj zabrinut zbog širenja NATO u pravcu Ruskih granica

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je u jednom od njegovih intervjua da će predstojeći samit NATO-a u julu biti početak prekretnice NATO politike i da će biti donijete ključne odluke kojima će se prilagoditi novoj bezbjednosnoj situaciji, prenosi TAS
8 komentar(a)
Dmitrij Peskov, Foto: Beta-AP
Dmitrij Peskov, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 23.05.2016. 12:33h

Kremlj je zabrinut zbog širenja NATO u pravcu ruskih granica, izjavio je Dmitrij Peskov.

"NATO je proizvod vremena sukoba. To je instrument stvoren za konfrontacije. Mi i dalje žalimo zbog širenja prisustva NATO-a i širenja teritorija u pravcu naših granica. Ovo je razlog za zabrinutost Moskve i zato moramo da preduzmemo mjere predostrožnosti, sistematske korake Moskve kako bi zaštitili bezbjednost u sadašnjim okolnostima," rekao je Peskov.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je u jednom od njegovih intervjua da će predstojeći samit NATO-a u julu biti početak prekretnice NATO politike i da će biti donijete ključne odluke kojima će se prilagoditi novoj bezbjednosnoj situaciji, prenosi TAS.

"Mi treba da ojačamo prisustvo NATO-a u istočnoj Evropi. Ono će biti multinacionalno", rekao je Stoltenberg i dodao da će NATO smatrati napad na jednu zemlju članicu - napadom na cijelu Alijansu.

Bonus video: