Pariz: Osam godina zatvora za zubara monstruma

Sud u centralnom gradu Nevers je, osim zatvorske kazne, ovom zubaru uveo zabranu rada u stomatološkoj struci i naplatio novčanu kaznu u iznosu od 10.500 evra, piše AP
0 komentar(a)
stomatolog, zubar, Foto: Shutterstock
stomatolog, zubar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.04.2016. 11:42h

Francuski sud izrekao je kaznu od osam godina zatvora za "zubara monstruma" zbog namjernog maltretiranja oko stotinu pacijenata, prenosi AFP.

Suđenje Jakobusu van Niropu, starom 51 godinu, pokrenuto je na osnovu tužbe za vađenje zdravih zuba, puštanje pacijenata sa povr0edama poput preloma vilice bez tačne dijagnoze i ikakve terapije, namjernog zanemarivanja apscesa i sepse.

Sud u centralnom gradu Nevers je, osim zatvorske kazne, ovom zubaru uveo zabranu rada u stomatološkoj struci i naplatio novčanu kaznu u iznosu od 10.500 evra, piše AP.

Van Nirop je sproveo "nepotrebne, izuzetno bolne postupke" na oko 100 pacijenata sa ciljem da naplati zdravstveno osiguranje.

Tokom suđenja je utvrđeno i da "zubaru monstrumu" izazivanje bola pričinjava zadovoljstvo, zbog čega nije koristio anesteziju u intervencijama za koje je to uobičajeno

Bonus video: