OSLOBODILI MENTALNO ZAOSTALU OSOBU

Njemačka: Policija našla djevojku koja je godinama bila zarobljena u majčinom stanu

Mlada žena je pronađena u zapuštenom stanju, u stanu punom smeća u južnom gradu Rozenhajm, potvrdio je portparol policije, dodajući da je djevojka prebačena u psihijatrijsku bolnicu, prenosi AFP
1 komentar(a)
Njemačka, policija, Foto: Shutterstock
Njemačka, policija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.04.2016. 15:35h

Njemačka policija danas je oslobodila mentalno zaostalu 26-godišnju ženu, za koju se vjeruje da je majka godinama držala zarobljenu u stanu.

Mlada žena je pronađena u zapuštenom stanju, u stanu punom smeća u južnom gradu Rozenhajm, potvrdio je portparol policije, dodajući da je djevojka prebačena u psihijatrijsku bolnicu, prenosi AFP.

Policija je slučajno otkrila zarobljenicu prilikom sprovođenja naloga za iseljenje.

Kada su tražili da uđu u stan, 54-godišnja podstanarka, majka zarobljene djevojke, bacila se niz stepenice sa drugog sprata u očiglednom pokušaju samoubistva, izjavio je portparol.

Žena je od pada zadobila teške povrede i prebačena je u bolnicu.

Kada su policajci ušli u stan, otkrili su zaključana vrata prostorije, u kojoj je bila zarobljena djevojka.

"Vjerujemo da je ona podstanarkina ćerka, koja je bila u fizički teškom stanju, očigledno mentalno zaostala, koja u toj sobici živjela duže vrijeme, možda godinama", rekao je portparol policije Štefan Sontag.

Komšija, koji nije htio da se predstavi, rekao je da živi u njihovom komšiluku još od 2003. godine, a da nikada nije vidio djevojku.