Predsjednik Zeman bi ukinuo sankcije Rusiji i pucao u novinare

"Nakon atentata u Parizu promijenio sam mišljenje o držanju oružja. Da je neko imao u džepu pištolj u Parizu bi sve moglo da izgleda drugačije"
0 komentar(a)
Si Đinping, Miloš Zeman, Foto: Reuters
Si Đinping, Miloš Zeman, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.04.2016. 12:34h

Predsjednik Češke Miloš Zeman zatražio je tokom trodnevnog obilaska centralne Češke da Evropska unija ukine sankcije Rusiji jer su kao oružje neefikasne a nanose štetu svima i izrazio nadu da će biti ukinute do kraja ove godine.

"Sankcije su kao oružje neefikasne. Ja sam dugoročno protiv bilo kakvih sankcija. Rusiju ne lome te sankcije već niske cijene nafte. To je pravi razlog zašto je privreda Rusije ali i Saudijske Arabije u velikim teškoćama", kazao je juče Zeman u gradu Vlašim, prenosi današnje Pravo.

Češki predsjednik obišao je u Vlašimu i fabriku municije Selije&Belo i obećao pomoć u poslovima sa Češkom armijom a takodje podržao naoružavanje Čeha povodom izbjegličke krize.

"Nakon atentata u Parizu promijenio sam mišljenje o držanju oružja. Da je neko imao u džepu pištolj u Parizu bi sve moglo da izgleda drugačije", rekao je Zeman.

Predsjednik Češke kazao je da bi municiju koju su mu poklonili u fabrici u Vlašimu upotrijebio najradije protiv novinara.

"Nedavno sam na vojnom aerodromu u mjestu Časlav pucao iz velikokalibarskog automata iz helikoptera. Nanišanio sam na prvi red i novinare u njemu i pritisnuo okidač. Nije u njemu bila municija", kazao je Zeman.

Češki predsjednik nedavno je izazvao skandal jednom neslanom šalom kada je sunarodnicima preporučio da ako žele da se riješe premijera i vlade jednostavno uzmu kalašnjikov.

Bonus video: