Merkel i Oland poručili novoj vladi Ukrajine: Ubrzajte reforme

Oland i Merkelova su "dali podršku ukrajinskim vlastima u bržem sprovođenju unutrašnjih reformi, posebno u oblastima modernizacije zemlje, borbe protiv korupcije i reforme pravosuđa", navodi se u saopštenju iz Jelisejske palate
0 komentar(a)
Angela Merkel, Franosa Oland, Foto: Reuters
Angela Merkel, Franosa Oland, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.04.2016. 09:25h

Francuski predsjednik Fransoa Oland i njemačka kancelarka Angela Merkel pozvali su danas novu ukrajinsku vladu da "ubrza reforme", posebno o oblasti borbe protiv korupcije, kao i da postigne "brzi napredak" i kada je u pitanju mirovni proces na istoku zemlje.

"Neophodno je da nova dinamika koja se stvorila smjenom vlade da brze i konkretne rezultate", saopšteno je u Parizu poslije telefonskog razgovora Angele Merkel, Olanda i predsjednika Ukrajine Petra Porošenka.

Oland i Merkelova su "dali podršku ukrajinskim vlastima u bržem sprovođenju unutrašnjih reformi, posebno u oblastima modernizacije zemlje, borbe protiv korupcije i reforme pravosuđa", navodi se u saopštenju iz Jelisejske palate.

Predsjednik ukrajinskog parlamenta Volodimir Grojsman izabran je juče za premijera Ukrajine, na predlog šefa države Petra Porošenka.

Dosadašnji premijer Arsenij Jacenjuk ponudio je u nedjelju ostavku zbog sporih reformi i korupcionaških afera.

Njegova vlada je u februaru preživjela glasanje o povjerenju, ali su dvije partije zatim izašle iz vladajuće koalicije.

Bonus video: