Njemačka policija upala u stanove desničara: "Internet nije zona u kojoj ne važe zakoni"

Portparol policije Majkl Gasen izjavio je da su današnjim upadima policije pretraženi stanovi devet osoba koje koriste Fejsbuk, Tviter i druge društvene mreže, a osumnjičenih za širenje mržnje
0 komentar(a)
Berlin, policija, Foto: Reuters
Berlin, policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.04.2016. 16:18h

Berlinska policija potvrdila je danas da su, od ranih jutarnjih sati, izveli upade u 10 stanova ekstremnih desničara u akciji suzbijanja govora mržnje na društvenim mrežama.

Portparol policije Majkl Gasen izjavio je da su današnjim upadima policije pretraženi stanovi devet osoba koje koriste Fejsbuk, Tviter i druge društvene mreže, a osumnjičenih za širenje mržnje.

Gasen kaže da vlasti žele da naglase da "Internet nije zona u kojoj ne važe zakoni '' i da, ako neko objavi nezakonit tekst ili govor "neće proći nekažnjeno" prenosi AP.

Osumnjičeni, u dobu od 22. do 58. godina, su optuženi za širenje poruka protiv migranata, antisemitske poruke i pjesme sa zabranjenim tekstovima.

Istraga je u toku, a policija trenutno istražuje dokaze zaplijenjene prilikom upada, ukljucujući kompjutere, mobilne telefone kao i drogu, noževe i drugo oružje .

Bonus video: