Rim: U ručnom prtljagu Njemca nađena ljudska lobanja

Sredovječni Njemac, koji je univerzitetski profesor, kazao je prilikom ispitivanja da je lobanju kupio dan ranije, prolazeći rimskom ulicom Via Đulija
0 komentar(a)
Rim grad, Foto: Shutterstock
Rim grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.04.2016. 08:55h

Prilikom bezbjednosne kontrole putnika italijanska pogranična policija je na terminalu rimskog aerodroma "Fijumičino" kod njemačkog državljanina pronašla i zaplijenila ljudsku lobanju, objavio je "Mesađero", a prenijela HINA.

Kako se navodi, lobanja kojoj nedostaje donja vilica nađena je juče u ručnom prtljagu čovjeka koji je trebalo da otputuje za Diseldorf, a koji je tvrdio da mu je potrebna za neka naučna ispitivanja.

Sredovječni Njemac, koji je univerzitetski profesor, kazao je prilikom ispitivanja da je lobanju kupio dan ranije, prolazeći rimskom ulicom Via Đulija. Tvrdi da ju je tamo slučajno primjetio na uličnom štandu, da je bila dobro očišćena i očuvana, pa se s prodavcem pogodio i kupio je za 50 eura.

Policija je lobanju poslala u svoju laboratoriju na dodatno forenzičko ispitivanje, kako bi se utvrdilo odakle potiče, a Njemac je prijavljen zbog ilegalnog posjedovanja posmrtnih ljudskih ostataka.

Bonus video: