Peskov: Sprema se medijski napad na Putina

"U slučaju bilo kakvih izvrtanja istine, bilo kakvih laži i neosnovanih optužbi koje se tiču predsjednika države lično, mi imamo spreman cio arsenal pravnih sredstava"
5 komentar(a)
Dmitrij Peskov, Vladimir Putin, Foto: Beta-AP
Dmitrij Peskov, Vladimir Putin, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 28.03.2016. 13:34h

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov tvrdi da veliki broj medija u Njemačkoj, SAD, Britaniji, Francuskoj, Švajcarskoj i Rusiji sprema otvoreni medijski napad na ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovo okruženje, prenosi TASS.

"Još jedna medijska kampanja zamaskirana kao primjer objektivnosti sprema se narednih dana. Primili smo neka slatkorečivo formuliasana pitanja koja izgledaju kao upitnik od organizacije koja sebe naziva Međurodnim konzorcijom za istraživačko novinarstvo. Vjeruje se da je u pitanju jasno orkestrirana kampanja", kazao je danas Peskov.

On je dodao da se u organizaciji koju je pomenuo možda ne nalaze samo novinari, već i predstavnici specijalnih službi i organizacija.

TASS prenosi da je Peskov naveo da Kremlj ne isključuje mogućnost tužbe protiv javnih medija u slučaju objavljivanja lažnih informacija koje diskredituju Putina.

"Naravno, u slučaju bilo kakvih izvrtanja istine, bilo kakvih laži i neosnovanih optužbi koje se tiču predsjednika države lično, mi imamo spreman cio arsenal pravnih sredstava, kako nacionalnih tako i međunarodnih, kojima ćemo zaštiti predsjednikovu čast i dostojanstvo", rekao je Peskov.

Bonus video: