Peskov: Nema razmjene, Savčenko će služiti kaznu

Peskov je osudio "rusofobičnu histeriju" na Zapadu zbog Savčenko i poručio da je "mnogo lakše riješiti takve probleme u tišini"
0 komentar(a)
Nađa Savčenko, Foto: Reuters
Nađa Savčenko, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2016. 17:43h

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je danas da je donijeta bilo kakava odluka za oslobađanje ili razmjenu ukrajinske pilotkinje Nađe Savčenko i poručio da će ona služiti svoju 22-godišnju zatvorsku kaznu zbog umiješanosti u ubistvo dva ruska novinara.

"Situacija sa Savčenko je jednostavna i razumljiva koliko je moguće. Savčenko je osuđenik. Ona će služiti svoju kaznu", rekao je Peskov u intervjuu za TVT, prenio je AFP.

Peskov je demantovao da je donesena bilo kakava odluka za njeno oslobođenje ili razmjenu iako je ukrajinski predsjednik Petro Porošenko rekao da je spreman da je razmijeni za ruske zatvorenike.

"Samo šef države može da donese takvu odluku, a još nema takve odluke", naveo je Peskov.

On je, takođe, osudio "rusofobičnu histeriju" na Zapadu zbog Savčenko i poručio da je "mnogo lakše riješiti takve probleme u tišini".

Sud u Rusiji osudio je Savčenko na 22 godine zatvora i novčanu kaznu zbog umiješanosti u ubistvo dva ruska novinara na istoku Ukrajine.

Bonus video: