Keković i Zarubica nepovrijeđeni na aerodromu u Briselu

"Evakuisani smo u krugu aerodroma, danas će aerodrom biti zatvoren, rekli su nam da neće biti letova iz Brisela. Čekamo dalje instrukcije", kazao je Keković "Vijestima"
265 pregleda 0 komentar(a)
Brisel, Foto: Reuters
Brisel, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.03.2016. 14:46h

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković zatekao se jutros na aerodromu u Briselu u trenutku kada je došlo do napada. Keković nije povrijeđen.

"Evakuisani smo u krugu aerodroma, danas će aerodrom biti zatvoren, rekli su nam da neće biti letova iz Brisela. Čekamo dalje instrukcije", kazao je Keković "Vijestima".

Na briselskom aerodromu na kojem se desila eksplozija jutros je bio i generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore Duško Zarubica. Zarubica nije povrijeđen i na sigurnom je, saopšteno je iz SSCG.

"On je tamo bio poslovno, prisustvovao je kao punopravni član Izvršnom komitetu Pan-evropskog Regionalnog vijeća", saopšteno je iz SSCG.

U saopštenju se dodaje da je "ambasada Crne Gore u Briselu kontaktirala sa njim i ostalim našim građanima, te da će im u što kraćem roku obezbijediti bezbjedan povratak u Crnu Goru".

Ljiljana Simović i Edina Dešić pomoćnice ministarke rada i socijalnoga staranja, koje su bile na službenom putu, evakuisane su sa aerodroma u Briselu, saznaju "Vijesti" nezvanično.

Njih dvije su u 8 časova čekirale karte za let je trebao da bude u 10 sati ujutro

Prema pouzdanim saznanjima "Vijesti", njih dvije nisu povrijeđene i na putu su ka Beču.

Prema dosadašnjim informacijama, koje je Ambasada Crne Gore u Belgiji dobila od kriznog štaba pri Ministarstvu unutrašnjih poslova te države, nema saznanja da među žrtvama u Briselu ima državljana Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Ambasada je pružila pomoć i zbrinula nekoliko naših građana koji u Briselu borave u poslovnom i privatnom angažmanu, a koji su se obratili našoj ambasadi i misiji.

"Ambasada Crne Gore u Belgiji je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim institucijama, i preporučuje našim državljanima koje se trenutno nalaze u toj zemlji, da iz bezbjednosnih razloga, ostanu u kućama i izbjegavaju mjesta javnih okupljanja.Za sve naše državljane koji se nalaze u Briselu, kontakt telefon ambasade je: +32 2 705 28 51", navodi se u saopštenju MVPEI.

Đukanović uputio telegram saučešća premijeru Belgije

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća predsjedniku Vlade Belgije Šarlu Mišelu.

„Povodom današnjeg terorističkog napada u Briselu, u kojem je smrtno stradalo i povrijeđeno više desetina ljudi, u ime Vlade Crne Gore, i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća. Snažno osuđujemo ovaj zločinački čin u srcu Evrope. Želim da Vas uvjerim da u ovim teškim trenucima iskreno saosjećamo sa prijateljskom Belgijom, s njenim građanima i sa porodicama poginulih“, navodi se u telegramu predsjednika Vlade Crne Gore.

Bonus video: