Rim: Demonstracije protiv italijanske vlade

Italijanski mediji su prenijeli da Renci planira da ubrza proces privatizacije kako bi smanjio ogroman javni dug zemlje, što je naišlo na negodovanje dijela ljevice u Italiji
1 komentar(a)
Demonstracije Rim, Foto: Twitter
Demonstracije Rim, Foto: Twitter
Ažurirano: 19.03.2016. 20:04h

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se večeras u centru Rima protestujući protiv lokalnih vlasti i vlade italijanskog premijera Matea Rencija, posebno zbog najave o ubrzanoj privatizaciji, javila je agencija Frans pres sa lica mjesta.

Na poziv sindikata na protest su došli radnici, prosvetni radnici i protivnici privatizacije i smanjenja socijalnih usluga i stambenih iseljenja.

Jake policijske snage obezbjeđivale su protest pod nazivom "Ne prodajemo grad".

Italijanska vlada imenovala je u novembru načelnika milanske policije Frančeska Paola Tronku za vršioca dužnosti gradonačelnika Rima nakon ostavke Injacija Marina, optuženog za korupciju.

Rimljani su uglavnom nezadovoljni Tronkom jer je smanjio brojne izdatke u pokušaju da zaustavi gubitke u gradskoj skupštini.

Italijanski mediji su prenijeli da Renci planira da ubrza proces privatizacije kako bi smanjio ogroman javni dug zemlje, što je naišlo na negodovanje dijela ljevice u Italiji.

Bonus video: