OSVOJIO "KISJELU ŽABU"

Zeman dobitnik nagrade za seksističku izjavu godine: "Pošaljite mi i tortu"

Zemanu ne smeta što je dobio tu anti-nagradu a podsjetio je da je već tri puta do sada dobio i nagradu za antiekološki biser godine
0 komentar(a)
Miloš Zeman, Foto: Beta/AP
Miloš Zeman, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.03.2016. 18:25h

Predsjednik Češke Miloš Zeman pobjednik je ovogodišnje ankete za seksističku izjavu godine u Češkoj, a nagradu Kisjela žaba dobio je za izjavu da su neke žene ljepše kada im je lice potpuno skriveno pod burkom.

"Ostaćemo bez ljepote naših žena, zato što će biti pokrivene od glave do pete u burkama. I lice, gdje je nekakva mreža od tkanine. Mislim, mogu da zamislim žene gdje bi to značilo poboljšanje ali takvih žena je malo, a ja ovdje ne vidim nijednu takvu", rekao je češki predsjednik u oktobru prošle godine u jednom od svojih objašnjenja zašto Češka ne bi nikako smjela da prima izbjeglice muslimane, čak i kada bježe da spasu gole živote iz ratom zahvaćenih područja Sirije i Iraka.

Da pobijedi u anketi i osvoji Kiselu žabu pomogla mu je i druga izjava kada je odbio da primi dvie Čehinje otete u Pakistanu koje su u zatočeništvu provele dvije godine a Češka ih je otkupila za oko šest miliona dolara.

"Sigurno se neću sresti sa djevojkama. Ponijele su se brljivo i zadale brige i porodicama i češkoj državi", kazao je Zeman u martu prošle godine pošto su Čehinje oslobođene uz posredovanje jedne turske humanitarne organizacije.

Zemanu ne smeta što je dobio tu anti-nagradu a podsjetio je da je već tri puta do sada dobio i nagradu za antiekološki biser godine.

"Jednom kao premijer, jednom kao penzioner, jednom kao predsjednik. Svaku nagradu treba uručiti. Dobitnik takve nagrade treba pokorno da je primi", reagovao je danas Zeman.

On ipak neće moći da preuzme nagradu večeras na svečanosti zato što nije u Pragu, ali zamolio je da mu svakako pošalju i tortu, jer su mu jednom pojeli tortu koja je išla uz nagradu koju na vrijeme nije stigao da preuzme.

Preporučujemo za Vas