Moskva: Najveći snijeg u proteklih 50 godina, kolona automobila 3.400 kilometara

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je da će biti potrebno nekoliko dana da se potpuno uklone efekti rekordnih sniježnih padavina u ruskoj prijestonici
51 pregleda 0 komentar(a)
Moskva snijeg, Foto: Beta/AP
Moskva snijeg, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.03.2016. 14:21h

Moskva je danas na udaru najvećih sniježnih padavina u proteklih 50 godina, što je izazvalo ogromne saobraćajne gužve i kolone automobila čija je ukupna dužina oko 3.400 kilometara, koliko ima od ruske prijestonice do Rima.

"Ukupna dužina kolona vozila zaglavljenih u saobraćajnoj gužvi dostigla je 3.400 kilometara, što je više nego razdaljina između Moskve i Rima. Razlog za to je obilan snijeg koji je padao čitave noći", saopštila je Pres služba Jandeks internet kompanije koja prati situaciju u saobraćaju, prenosi Tass.

Ruski ministar pravde Aleksander Konovalov je zbog snijega 20 minuta kasnio na sastanak u gornjem domu ruskog parlamenta.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je jutros da će biti potrebno nekoliko dana da se potpuno uklone efekti rekordnih sniježnih padavina u ruskoj prijestonici.

Prema podacima Ruskog hidrometeorološkog centra, u Moskvi je prošle noći palo nešto više od 70 odsto ukupne količine koja u tom gradu obično padne tokom mjesec dana.

Uprkos obilnim padavinama, moskovski aerodromi i dalje uobičajeno rade, rekao je za Tass neimenovani izvor u službi za kontrolu vazdušnog saobraćaja moskovskog regiona.

"Vidljivost na moskovskim aeorodromima je trenutno oko 5.000 metara, što omogućuje bezbjedno polijetanje i slijetanje aviona", naveo je isti izvor.

Bonus video: