Dadilja: To što sam uradila naredio je Alah

Upitana da li će prihvatiti krivicu, ona je novinarima potvrdno odgovorila.
31 komentar(a)
Rusija - ubistvo djevojčice, Foto: Beta/AP
Rusija - ubistvo djevojčice, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.03.2016. 09:36h

Dadilja iz Uzbekisatana, koja je brutalno ubila četvorogodišnju djevojčicu a zatim se sa glavom djeteta u ruci kretala ulicama Moskve, izjavila je danas da joj je "Alah naredio" da to uradi.

Gulčehra Bobokulova, 38-godišnja majka tri sina, rekla je to novinarima dolazeći na sud, prenosi Rojters.

Upitana da li će prihvatiti krivicu, ona je novinarima potvrdno odgovorila.

Bobokulova je uhapšena u ponedjeljak, a ruske vlasti su saopštile da ona pati od psihičkih problema.

Istražitelji su istovremeno saopštili da dadilja nije djelovala sama i da oni koji su je podstakli na zločin treba da budu identifikovani, prenosi Tas s.

"Saučesnici i oni koji su je podstakli na zločin još nisu identifikovani", rekao je jedan od istražitelja.

Zločin se dogodio u ponedjeljak, a ruska policija potvrdila je da je u jednom stanu u Moskvi u kojem je izbio požar pronađeno obezglavljeno tijelo djeteta kojeg je ubila dadilja.

Ruske vlasti su u Moskvi uhapsile i podigle optužnicu protiv dadilje osumnjičene za ubistvo djevojčice, nakon što su lokalni mediji objavili šokantne snimke žene u crnom kako u blizini metro stanice na sjeverozapadu ruske prijestonice drži u ruci odsječenu dječiju glavu.

"Kraj svijeta dolazi za sekund... Ja sam vaša smrt", vikala je žena na ruskom jeziku, čuje se na snimcima moskovskih onlajn medija. "Mrzim demokratiju. Ja sam terorista".

Ruski portal Lajfnjuz je objavio video snimak na kojem se vidi dadilja, obučena u crno, kako hoda ulicom držeći odsječenu glavu djeteta visoko u vazduhu.

Prema navodima tog portala, žena je najprije viđena kako više od sat vremena hoda oko metro stanice Oktjabrskoje polje, nakon čega joj je prišao policajac i zatražio od nje da mu pokaže ličnu kartu.

Ona je zatim izvadila iz torbe djetetovu glavu i počela da viče da je ubila djevojčicu i da je terorista.

Novinarka ruskog dnevnog lista RBC Polina Nikolskaja je izjavila da je čula ženu kako viče "Alahu Akbar".

Istražni organi navode da je ubijeno dijete, devojčica Nastja M., bila stara tri ili četri godine i da ju je dadilja ubila u stanu njene porodice u Moskvi, kojeg je zatim zapalila i pobjegla.

Oni navode da je Bobokulova čekala da roditelji djeteta odu iz stana sa starijim djetetom, da bi zatim izvršila ubistvo i zapalila stan.

Ubijena djevojčica, za koju mediji navode da je bila zaostala u razvoju i hendikepirana, imala je 15-godišnjeg brata, a dadilja je radila za porodicu posljednjih 18 mjeseci, piše "Dejli mejl".

Bonus video: