Orban: Odnosi sa Srbijom izbalansirani, sa Hrvatskom narušeni

Orban je dodao će EU polovinom godine raspravljati o tome da li je Rusije ispunila uslove iz Sporazuma iz Minska od čega zavisi da li će biti ukinute sankcije ili ne
1 komentar(a)
Viktor Orban, Foto: Reuters
Viktor Orban, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.02.2016. 09:57h

Mađarski premijer Viktor Orban iznio je danas u obraćanju mađarskim diplomatama ocjene odnosa sa susjednim zemljama, pri čemu je odnose sa Srbijom okarakterisao kao dobro izbalansirane.

Kad je riječ o Hrvatskoj, Orban je naveo: "Pokušavamo da vratimo odnose u normalno stanje, što nije lako pošto su prethodno narušeni", prenijela je agencija MTI.

Komentarišući odnose sa Slovenijom, mađarski premijer je rekao da su oni bili zanemareni, ali je dodao da gaji nadu u dobru saradnju u budućnosti.

"U slučaju Ukrajine, nije jasno kad će ta zemlja postati ustavna država sa zapadnjačkom ekonomskom strukturom", naveo je Orban.

"U interesu je Mađarske, međutim, da uvijek ima 'nešto' između Rusije i Mađarske, odnosno sa Rusijom ne treba da imamo zajedničku granicu", istakao je on.

Orban je dodao će EU polovinom godine raspravljati o tome da li je Rusije ispunila uslove iz Sporazuma iz Minska od čega zavisi da li će biti ukinute sankcije ili ne.