Italija: Erdoganov sin pod istragom zbog pranja novca

Uzan je naveo da je Bilal sleteo u Italiju s velikom količinom novca i timom naoružanih telohranitelja kojima je uskraćen ulazak prije nego što su im ubrzo dodjeljeni turski diplomatski pasoši, prenose italijanski mediji
4 komentar(a)
Bilal Erdogan, Foto: Twitter
Bilal Erdogan, Foto: Twitter
Ažurirano: 18.02.2016. 12:16h

Italijansko tužilaštvo sprovodi istragu o pranju novca protiv Bilala Erdogana, sina turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, zbog optužbi da je prokrijumčario velike količine novca u Italiju, rekao je danas neimenovani sudski izvor za AFP.

Istaga o Erdoganovom sinu pokrenuta je nakon što je turski biznismen i politički protivnik Erdogana, koji se nalazi u izgnanstvu, Murat Hakan Uzan tražio od italijanskih zvaničnika da istraže navodnu "operaciju za bjekstvo" iz Turske u Italiju.

Uzan je naveo da je Bilal sleteo u Italiju s velikom količinom novca i timom naoružanih telohranitelja kojima je uskraćen ulazak prije nego što su im ubrzo dodjeljeni turski diplomatski pasoši, prenose italijanski mediji.

Erdoganov sin preselio se u Bolonju u avgustu prošle godine kako bi završio svoje doktorske studije, ali su ga antivladine stranke optužile da je pobjegao iz Turske zbog umješanosti u skandal o korupciji.

Bilal (35), koji živi na sjeveru Italije sa svojom ženom i dvoje djece, rekao je da je samo završavao svoje doktorske studije o međunarodnim odnosima u Školi naprednih međunarodnih studija na Univerzitetu Džon Hopkins.

Bonus video: