Merkel: Mnogi zahtjevi Britanije o reformi EU opravdani

Merkel je kazala da je Velika Britanija bila ključni saveznik Njemačke u mnogim pitanjima, kao i da će ona učiniti sve što je moguće kako bi osigurala da ta zemlja ostane "aktivna članica" trgovinskog bloka
0 komentar(a)
Dejvid Kameron, Angela Markel, Foto: Reuters
Dejvid Kameron, Angela Markel, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.02.2016. 13:53h

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je u nacionalnom interesu Njemačke da Velika Britanija ostane dio Evropske unije.

Ona je dodala da je Velika Britanija bila ključni saveznik Njemačke u mnogim pitanjima, kao i da će ona učiniti sve što je moguće kako bi osigurala da ta zemlja ostane "aktivna članica" trgovinskog bloka, prenio je AP.

Merkel je dodala da su mnogi zahtjevi britanskog premijera Dejvida Kamerona o reformi EU "opravdani i razumni", javio je Rojters.

"Kameronovi zahtjevi su daleko od samo zahtjeva za Veliku Britaniju. To su, takođe, evropski zahtjevi i mnogi od njih su opravdani i neophodni", naglasila je ona u donjem domu Bundestaga.

Merkel je, uoči samita EU o britanskim zahtevima, poručila da bilo kakav dogovor sa Kameronom ne bi trebalo da ometa bližu integraciju država članica eurozone.

Bonus video: